News Archive

Gebruik de ecoGator app en maak kans op een Fairphone 2

Verzamel 50 punten op de app en doe meer

lees meer

EcoGator haalt European Energy Award binnen

De mobiele app EcoGator was een van de drie winnaars van de prestigieuze EU Sustainable Energy Awards. EcoGator viel in de prijzen voor zijn unieke aanpak en het feit dat de consument centraal staat.

lees meer

Een nieuw energielabel voor ovens: laat je niet in de war brengen

Overweeg je een nieuwe oven aan te schaffen? Dan kan het de moeite lonen om iets langer te wachten en zo te kunnen genieten van duidelijker labels. Hou daarbij wel rekening met enkele punten.

Vanaf 1 januari 2015 zal een nieuw energielabel van toepassing zijn op ovens, als onderdeel van een verordening op labels voor keukentoestellen (ovens, kookplaten en afzuigkappen). Dankzij de minimaal vereiste energieprestaties in de Ecodesign-maatregelen kan het zo mogelijk zijn om vanaf 2020 jaarlijks ongeveer 7, 5TWh stroom te besparen (gelijk aan de energieproductie van 2 grote steenkoolcentrales van 500MW en de uitstoot van broeikasgassen door 1,5 miljoen wagens).

lees meer

EcoGator toont hoe energiezuinig apparaten werkelijk zijn!

Wie een koelkast of vriezer met A+ label aanschaft, denkt wellicht een zeer energiezuinig toestel te hebben gekozen. Niets is echter minder waar: A+ is in de categorie koelkasten tegenwoordig het slechtste label op de markt en gebruikt bijna drie keer zoveel stroom als een A+++variant. Om klanten te helpen hun weg te vinden in het woud van energielabels en daadwerkelijk het meest energiezuinige toestel te kiezen, lanceert Bond Beter Leefmilieu vandaag de EcoGator-app

lees meer

Doe de energietest

Benieuwd naar jouw profiel? Ben je een energieslurper of eerder een energiemeester? Doe de test en ontdek in een paar klikken waar jij kunt besparen.

lees meer

Nieuw energielabel voor stofzuigers

Vanaf 1 september 2014 is de nieuwe Europese regelgeving rond stofzuigers van kracht. Vanaf die dag moet op alle stofzuigers die te koop aangeboden worden in de winkel duidelijk het nieuwe energielabel zichtbaar zijn. De nieuwe regelgeving houdt eveneens in dat het elektrisch vermogen van stofzuigers beperkt wordt tot 1600 watt vanaf september en zelf 900 watt vanaf september 2017. Wat betekent dit nu voor de consumenten?

lees meer

Topten wil 5 jaar garantie op elektronische producten

Vroeger kreeg je bij je huwelijk apparaten en toestellen die je je leven lang kon gebruiken. En nu?

 

 

lees meer

myEconavigator van start!

In februari startte de campagne “myEconavigator” in tien Europese landen. De campagne draait rond een app die de consument helpt om op eenvoudige wijze energiezuininge toestellen voor in de woning te vinden. De campagne wordt ondersteund door de Europese unie

 

lees meer