EcoGator haalt European Energy Award binnen

De mobiele app EcoGator was een van de drie winnaars van de prestigieuze EU Sustainable Energy Awards. EcoGator viel in de prijzen voor zijn unieke aanpak en het feit dat de consument centraal staat.

BBL lanceerde de app in november 2014, samen met tien andere Europese landen. Sindsdien is deze al meer dan 3.000 keer gedownload in België. De app helpt klanten hun weg te vinden in het woud van energielabels en daadwerkelijk het meest energiezuinige toestel te kiezen. 

Hoe werkt EcoGator?

EcoGator is de eerste app die in staat is om de gegevens van het Europese energielabel te lezen en te verwerken met de camera van je smartphone. Door een label te scannen zie je onmiddellijk de energiekost van koelkasten, diepvriezers, droogkasten, wasmachines, vaatwassers, verlichting en televisies, en vergelijk je makkelijk de rekening per jaar en voor de gehele levensduur van het apparaat. Zie ook het filmpje. 

Sustainable Energy Awards

De EU Sustainable Energy Awards is een belangrijk event op het gebied van duurzame economie. Ze worden elk jaar uitgereikt tijdens de European Energy Weeks in Brussel en loven innovatieve projecten en ideeën op gebied van energie-efficiëntie en besparing.

De app is beschikbaar voor Android en Iphone.